Potpisan Ugovor o obnovi Dvorca Pejačević
11. kolovoza 2016.
Uskoro počinju radovi na obnovi Dvorca Pejačević
25. travnja 2017.

Objavljeni natječaji za izvođače radova

Grad Virovitica objavio je natječaje za izvođenje radova na obnovi Dvorca Pejačević i revitalizaciji Gradskog parka u Virovitici nakon što je obavljena kontrola dokumentacije za nadmetanje u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje.

Nositelj projekta je Grad Virovitica, a partneri na istom su Turistička zajednica grada Virovitice, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Drvni klaster Virovitičko-podravske županije i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Projekt obnove kulturne baštine (Dvorca Pejačević i Gradskog parka Virovitica) i unapređenje upravljanja kulturnom baštinom doprinosi razvoju kontinentalnog turizma te stvaranju boljih socio-ekonomskih uvjeta na lokalnoj i regionalnoj razini.

Provedbom Integriranog razvojnog programa unaprijediti će se upravljanje Dvorcem Pejačević i Gradskim parkom u Virovitici te ujedno stvoriti konkurentna, integrirana i obogaćena turistička ponuda koja će činiti polazište posjetiteljskih tura ove destinacije.

Početak radova predviđen je u proljeće, a trajat će 18 mjeseci, što znači da će Dvorac Pejačević i Gradski park zasjati u svom punom sjaju u jesen 2018. godine.