Započeli radovi na Dvorcu Pejačević
8. srpnja 2017.
Uskoro će krenuti marketinške aktivnosti vezano uz projekt „5 do 12 za Dvorac“
5. rujna 2017.

Uskoro počinju radovi na revitalizaciji Gradskog parka Virovitica

Nakon što su započeli radovi na obnovi Dvorca Pejačević vrijedni 31.4 milijuna kuna u prostorijama Grada Virovitice gradonačelnik Ivica Kirin i direktori Zajednice ponuditelja Radnik d.d. GEOCONSULT-MTM Križevci Mario Biljan, Ivan Knok i Marin Popović te tvrtke Flora VTC Željko Iharoš potpisali su ugovore o izvođenju radova na revitalizaciji Gradskog parka Virovitica. Naime nakon provedenog postupka javne nabave donesena je Odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja i to za Revitalizaciju Gradskog parka Grupa 1 – Rekonstrukcija Gradskog parka kao najpovoljniji ponuditelj izabrana je Zajednica ponuditelja RADNIK d.d. GEOCONSULT-MTM Križevci koja će ove radove izvesti za 21.215.682,54 kn dok se za Revitalizaciju Gradskog parka Grupa 2 – Krajobrazno uređenje Gradskog parka kao najpovoljniji ponuditelj izabrana tvrtka Flora VTC d.o.o. koja će radove izvesti za 3.675.086,00 kuna

Prilikom potpisivanja ugovora kojem su nazočili i zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, pročelnica Đurđica Aragović i ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund gradonačelnik Ivica Kirin najvaio je da će se realizacijom ovog projekta Gradski park Virovitica pretvoriti u veliku šetališnu zonu što će u potpunosti promijeniti vizure grada. Naime rekonstrukcijom Dvorca Pejačević te uređenjem Crkve sv. Roka i već ranije Palače Pejačević, Virovitici će biti vraćen sjaj jednog od najstarijih gradova kontinentalne Hrvatske što će upotpuniti i uređenje fasada zgrada u najužoj jezgri grada najavio je na kraju gradonačelnik Kirin.

Prema riječima izvođača radovi će početi kroz petnaest dana dok je rok završetka radova 31. kolovoz 2018. godine.

Nakon potpisivanja gradonačelnik Ivica Kirin osvrnuo se je i na pitanje vezano uz izgradnju novog gradskog bazena, o čemu će izvijestiti građane kroz mjesec dana, naglasivši da je po pitanju postojećeg bazena struka rekla svoje te je on morao biti izmješten s postojeće lokacije.